Använd RUT-avdragStäd varje veckaStädfirmans tjänster

Anlita rätt städfirma för din flyttstädning

Trots att det idag är relativt billigt att anlita företag för att flyttstäda tack vare RUT-avdraget, är det många som väljer att utföra flyttstädningen själv. Orsaken till detta är debatterat, då många som utför sin egna flyttstädning inte riktigt har koll på vad de sysslar med. Trots det är en flyttstädning egentligen något de flesta bör klara av att göra, då det inte är speciellt avancerat. Frågan är dock, är det värt det? En bra utförd flyttstädning tar lång tid att utföra, kräver diverse städtillbehör och rengöringsmedel och arbetskraft. Om du väljer att ta hjälp av en städfirma finns det ett antal tips du kan använda dig av som kan underlätta processen att hitta ett lämpligt företag.

Anlita en städfirma som erbjuder garanti

Genom att anlita en städfirma som erbjuder garanti är man säkrad om någon inte går som det ska. I många fall innebär garantin att misstag med städningen åtgärdas om en anmälan genomförs inom 48 timmar efter den utförda flyttstädningen. Detta skyddar dig som beställer städningen, förutsatt att du är snabb och kontrollerar att jobbet är rätt utfört.

Be om referenser

Att veta hur duktig en viss städfirma är på sitt jobb kan vara svårt. Genom att be om referenser kan du kontakta ett antal för att få information från tidigare kunder. På så sätt kan du säkerställa en städfirmas kvalité och att de lämnar ett professionellt resultat av flyttstäd. Du kan dessutom läsa omdömen och recensioner på internet för att få en bredare uppfattning kring städfirmans kvalité och service. Om du stöter på en städfirma som inte är villig att ge dig några referenser, är det ingen städfirma för dig. Det är nämligen ett dåligt tecken som kan innebära att de har något att dölja.

Kontrollera att din städfirma betalar F-skatt

För att du ska kunna använda dig av RUT-avdraget när du beställer din flyttstädning måste du säkerställa att firman betalar F-skatt. Kolla upp detta innan och anlita aldrig ett företag som inte betalar F-skatt.

Kommunicera med städfirman

En otroligt viktig del i att anlita en städfirma för sin flyttstädning är att kommunicera på ett tydligt sätt och boka tillval för golvvård med städfirma i malmö. Om städfirman du anlitar kan komma förbi och inspektera din bostad innan det är dags att utföra flyttstädningen är det att föredra. Om det inte finns den möjligheten är det viktigt att du som kund ger all relevant information som behövs för att städfirman ska kunna göra ett bra jobb. Va transparent, ärlig och för en öppen kommunikation med städfirman för att alla parter ska ha det fullkomligt klart för sig vad som gäller. Kommunikationen mellan dig och städfirman är ytterst viktig för att städfirman ska kunna lägga upp en rimlig tidsplan, ta in tillräckligt med personal och köpa in rätt material och städutrustning för att utföra flyttstädningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.